2020-10-03 11:26:30• hírek • Bede Emőke

Figyelmeztető lövések és autós üldözés Szatmár megyében

Október 1-én, déli 12 óra körül az avasfelsőfalui határrendészek épp Tartolc közelében járőröztek, amikor egy, az országhatár irányából nagy sebességgel érkező terepjáróra lettek figyelmesek.

A határrrendészek követni kezdték az úttalan utakon haladó járművet, majd Avasújváros közelében a közlekedési rendőrök segítségével megpróbálták feltartóztatni a kocsit, a sofőr azonban a felszólítás ellenére sem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbszáguldott Józsefháza irányába. Mivel a gépkocsi vezetője az újabb szóbeli figyelmeztetésekre sem reagált, ezért a határrendészek egy, a levegőbe leadott figyelmeztető lövés által igyekeztek jobb belátásra téríteni a férfit.


A sofőr azonban hajthatatlannak bizonyult, inkább autóstól bevetette magát az egyik közeli erdőbe, majd egy adott pillanatban kiugrott a kocsiból, és elszaladt. Valamivel később, a terep átvizsgálása során, az Aranyosmeggyesihegy és Józsefháza közötti szakaszon húsz darab méretes dobozra bukkantak, melyekben megközelítőleg 10.000 csomag cigaretta rejlett. E mennyiség becsült értéke kb. 117.000 lejre tehető.


Az ügyben csempészet elkövetése miatt nyomozást indítottak, melynek elsődleges célja, hogy azonosítsák a bűncselekmény résztvevőit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: